Natick, MA 10월 16, 2019

코그넥스, 한국 인공지능 기반 딥러닝 머신비전 솔루션 기업 ‘수아랩(SUALAB)’ 인수

코그넥스, 머신비전에 특화된 딥러닝 검사 솔루션 기업인 수아랩(SUALAB) 인수 완료  딥러닝 기능 확장 및 비전검사 시장을 자동화 할 수 있는 기회 가속화

머신비전 분야의 세계적인 선도기업인 코그넥스(NASDAQ: CGNX, www.cognex.com, 사장 겸 CEO Robert J. Willett)는 오늘, 산업 이미지 분석을 위한 딥러닝 머신비전 소프트웨어 수아킷(SuaKIT)을 개발ㆍ판매하는 한국 비전 소프트웨어 대표 기업인 수아랩 (http://www.sualab.com, 대표 송기영)을 인수했다고 발표했다.

코그넥스는 수아랩의 엔지니어링팀을 비롯한 전체 조직과 지적재산권(IP)을 획득하게 되었으며, 지난 2017년 4월 딥러닝 소프트웨어 업체 ‘비디 시스템즈(ViDi Systems)’ 인수와 더불어 딥러닝 솔루션 선도 기업으로의 입지를 더욱 강화할 수 있을 것으로 기대하고 있다.

로버트 J. 윌레트(Robert J. Willett) 코그넥스 사장 겸 CEO는 "딥러닝은 공장에서의 비정형·불규칙적인 불량 등의 까다로운 검사를 가능하게 한다. 이는 지금까지 주로 사람에 의한 육안 검사에 의존해야 했던 것이었다. 수아랩의 뛰어난 지적재산권(IP) 및 엔지니어링 전문 지식과 광범위한 시장 적용 범위는 특히 아시아에서 빠르게 성장하는 시장에 대응하는데 도움이 될 것이다. 오늘날 수만 명의 사람들이 전자부품 및 하위시스템의 결함을 검사하기 위해 수행하고 있는 어렵고, 지루하며, 오류가 발생하기 쉬운 육안 검사는 향후 딥러닝 기반 머신비전으로 보다 더 높은 신뢰성과 낮은 비용으로 수행 될 것이다."라고 말했다.

코그넥스의 설립자 겸 회장인 로버트 J. 쉴만(Robert J. Shillman) 박사는 “수아랩 팀의 코그넥스 합류를 환영하며, 코그넥스의 열심히 일하고 즐기는 역동적 문화에 적합할 것이라 확신한다."고 말했다.

서울에 본사를 두고 있는 수아랩은 2013년에 송기영 대표에 의해 공동설립 되었다. 송기영 대표는 코그넥스에 합류하여, 세계 최대의 산업용 머신비전 전문 딥러닝 엔지니어 팀을 이끌게 되었다.

송기영 수아랩 대표 겸 공동창업자는 "딥러닝 머신비전 솔루션의 글로벌 리더가 되는 것은 회사 설립 때부터 가진 목표였다"라고 말하며, "코그넥스에 합류함으로써 이를 달성했고, 함께 더 많은 고객이 가장 복잡한 비전 애플리케이션 검사까지도 더 빠르고, 쉽게, 또한 비용 효율적으로 수행할 수 있도록 지원하는데 최선을 다하겠다"라고 말했다.

인수와 관한 추가 정보는 2019년 10월 28일 오후 5시(미 동부 표준시) 코그넥스의 3분기 어닝콜(Earning Call)에서 발표된다.

About Cognex Corporation

Cognex Corporation designs, develops, manufactures and markets a wide range of image-based products, all of which use artificial intelligence (AI) techniques that give them the human-like ability to make decisions on what they see. Cognex products include machine vision systems, machine vision sensors and barcode readers that are used in factories and distribution centers around the world where they eliminate production and shipping errors.

Cognex is the world's leader in the machine vision industry, having shipped more than 2 million image-based products, representing over $7 billion in cumulative revenue, since the company's founding in 1981. Headquartered in Natick, Massachusetts, USA, Cognex has offices and distributors located throughout the Americas, Europe and Asia. For details visit Cognex online at www.cognex.com.

Certain statements made in this news release, which do not relate solely to historical matters, are forward-looking statements. These statements can be identified by use of the words “expects,” “anticipates,” “estimates,” “believes,” “projects,” “intends,” “plans,” “will,” “may,” “shall,” “could,” “should,” and similar words and other statements of a similar sense. These forward-looking statements, which include statements regarding business and market trends, future financial performance, customer order rates and the timing of related revenue, expected areas of growth, emerging markets, future product mix, research and development activities, investments, strategic plans, expected benefits from acquisitions, dividends, stock repurchases, and other tax matters, , involve known and unknown risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those projected. Such risks and uncertainties include: (1) current and future conditions in the global economy, including the imposition of tariffs or export controls; (2) the loss of, or curtailment of purchases by, a large customer; (3) the reliance on revenue from the consumer electronics or automotive industries; (4) the inability to penetrate the logistics industry and other new markets; (5) the inability to achieve significant international revenue; (6) fluctuations in foreign currency exchange rates and the use of derivative instruments; (7) information security breaches or business system disruptions; (8) the inability to attract and retain skilled employees; (9) the failure to effectively manage our growth; (10) the reliance upon key suppliers to manufacture and deliver critical components for our products; (11) the failure to effectively manage product transitions or accurately forecast customer demand; (12) the inability to design and manufacture high-quality products; (13) the technological obsolescence of current products and the inability to develop new products; (14) the failure to properly manage the distribution of products and services; (15) the inability to protect our proprietary technology and intellectual property; (16) our involvement in time-consuming and costly litigation; (17) the impact of competitive pressures; (18) the challenges in integrating and achieving expected results from acquired businesses, including the recent acquisition of Sualab; (19) potential impairment charges with respect to our investments or for acquired intangible assets or goodwill; (20) exposure to additional tax liabilities; and the other risks detailed in Cognex reports filed with the SEC, including its Form 10-K for the fiscal year ended December 31, 2019. You should not place undue reliance upon any such forward-looking statements, which speak only as of the date made. Cognex disclaims any obligation to update forward-looking statements after the date of such statements.

Contacts:

Liz Bradley
Corporate Communications